Lucrurile de calitate au prețuri foarte mari.

 În spațiu mic, trebuie să folosești mobilier mic.

O locuință renovată se vinde mai repede și la un preț mai mare.

Cu siguranță, ai auzit cel puțin odată frazele de mai sus.  Le-am auzit și noi de foarte multe ori în proiectele noastre și în discuțiile cu clienții și ne-am gândit, în postarea aceasta, să le dezbatem puțin. Deci să le luăm pe rând.

Lucrurile de calitate sunt întradevăr mai scumpe?

Prețul nu este un criteriu după care să alegem piesele de mobilier. Faptul că lucrurile de calitate sunt mai scumpe reprezintă doar o preconcepție. Prețul nu oferă rezistență. În schimb, ceea ce poate fi luat în calcul este un raport avantajos calitate / preț.

În spațiile mici este indicat să folosești mobilier mic?

Există, într-adevăr, acest mit conform căruia o locuință mică trebuie amenajată cu piese de mobilier mici. Rezultatul nu va fi, sub nici o formă, cel dorit ( asta dacă nu cumva îți dorești acel aspect de casă pentru păpuși, ceea ce nu credem că este cazul ).

Ideea din spatele amenajării spațiilor mici este, de fapt, mobilierul multi – funcțional și nu cel de dimensiuni reduse. Astfel, vei crea spații de depozitare și organizare avantajoase, iar încăperea nu va arăta deloc înghesuită și neordonată.

Este mai ușor să vinzi o locuință renovată mai repede și la un preț mai ridicat?

Da și nu.

Este adevărat că lucruri precum finisajele noi, pereții drepți ori instalațiile electrice schimbate sunt elemente care ridică valoarea locuinței într-o măsură sau alta.

În schimb, persoana care dorește să cumpere o locuință, are propriile idei despre cum ar vrea să arate casa ori apartamentul, ceea ce înseamnă că tipul de gresie și faianță folosit, ori podeaua din parchet laminat s-ar putea să nu conteze.

Dacă vrei să îți reamenajezi locuința și plănuiești ca, ulterior, să o vinzi mobilată, este bine să alegi piese de mobilier în tonuri neutre, simple și elegante. Oamenii sunt mai atrași de lucrurile minimaliste pe care le pot adapta ei ulterior după propriile preferințe. Voi ce mituri legate de renovarea unei locuințe ați mai întâlnit?