Livingul este, de cele mai multe ori, locul în care ne petrecem cel mai mult timp atunci când suntem acasă, de aceea încăperea trebuie să ne ofere tot confortul de care avem nevoie, atât noi, cât și întreaga familie.

Și pentru că livingul reprezintă, în fapt, inima casei și toată ambianța locuinței depinde în mare măsură de această încăpere, ne-am gândit la câteva sfaturi și idei pentru a ajunge la rezultatul dorit atunci când plănuiți amenajarea sau reamenajarea acestuia.

La fel cum am discutat pe tema amenajării camerei de baie sau a bucătăriei, și aici este foarte important să analizați înainte spațiul pe care îl aveți la dispoziție. Există anumite piese de mobilier care nu trebuie să lipsească din nici un living, indiferent de dimensiunea sau forma pe care acesta o are, precum o canapea, o măsuță de cafea sau un televizor. De aceea, atunci când planificați amenajarea încăperii, trebuie să începeți cu elementele cele mai importante.

Un alt pas înainte de a face lista de cumpărături este alegerea stilului pe care îl doriți pentru livingul dumneavoastră. De la stilul clasic sau cel modern, până la un stil în concordanță cu regulile Feng Shui, este bine să vă lăsați imaginația să zburde în acest sens. La fel de importante sunt și culorile. Este indicat ca pentru pereți să folosiți culori cât mai neutre, urmând ca touch-ul de culoare să îl aduceți prin elementele de decor.

Este important ca atunci când ajungeți acasă, după o zi lungă la serviciu, încăperea să vă ofere nu numai confort fizic, cât și unul psihic. În acest sens, foarte importante sunt elementele de decor.

  • Covorul

Covorul este unul dintre elementele principale în living, iar specialiștii recomandă ca dimensiunea acestuia să depindă canapea. Una din regulile designului spune că este indicat ca lungimea covorului să fie mai mare decât cea a canapelei sau colțarului.

  • Draperiile

Pentru ferestre largi se pot alege cele cu texturi pline. În schimb, dacă ferestrele nu sunt atât de generoase, puteți renunța în totalitate la draperii sau puteți alege unele în culori neutre.

  • Tablourile

Un tablou mare, poate reprezenta piesa de rezistență a livingului și va scoate în evidență un spațiu mare, generos.

  • Corpurile de iluminat

Livingul este, poate, singurul loc din casă unde vă puteți simți liber în alegerea modelelor corpurilor de iluminat, de la cele suspendate, la aplice de perete ori spoturi.