Atunci când locuiești la casă, oaza de liniște și relaxare poate fi creat într-un mic colț de grădină, cel mai probabil la umbra unui copac. Dar persoanele care stau la bloc, ce beneficii pot crea în acest sens?

Ei bine, pentru ei balconul poate fi transpus în aceeași atmosferă relaxantă prin câteva mici trucuri practice și utile.

Pentru amenajarea balconului nu ai nevoie de o listă lungă de cumpărături și nici nu trebuie să economisești mulți bani pentru acest lucru. Foarte ușor, poți găsi în casă lucruri pe care să le muți pe balcon și să oferi astfel un aspect plăcut acestuia.

Sunt foarte importante amenajarea și aspectul vizual al balconului, mai ales dacă acesta este vizibil din interiorul casei și, în special, din living.

Mai mult decât atât, aici putem avea două posibile variante: balconul deschis sau balconul închis.

Balcon deschis

Balconul deschis presupune puțin mai multă atenție în ceea ce privește amenajarea lui, deoarece toate elementele vor fi expuse condițiilor de mediu.

În acest sens, dacă îți dorești să decorezi balconul cu plante, trebuie să ai în vedere alegerea acelor plante care să reziste condițiilor meteo. Tot din acest motiv, parchetul pe balcon trebuie exclus. Vei avea nevoie de materiale și piese de mobilier rezistente la vânt, temperaturi scăzute ori precipitații.

Pe timp de primăvară sau vară, poți folosi un fotoliu mare și confortabil, cu câteva pernuțe de decor, totul acompaniat de multe plante și o măsuță pe care poți servi cafeaua în fiecare zi. Sau poate că citești o carte acolo. Sau lucrezi la un proiect. Totul va fi mult mai ușor atunci când creezi o atmosferă plăcută și relaxantă.

Balcon închis

La balconul închis, lucrurile sunt ceva mai simple. Acesta îți oferă libertatea de a alege orice tip de material pentru mobilier sau pentru podea.

Cu o măsuță, două scaune sau un fotoliu și câteva plante poți face din balconul închis un adevărat spațiu de relaxare sau chiar un mic birou de lucru.

De asemenea, balconul închis poate îmbina perfect utilul cu plăcutul, ceea ce înseamnă că poți crea câteva spații de depozitare a unor lucruri care ori nu au locul lor în interiorul locuinței, ori le folosești foarte rar și le depozitezi acolo. Mobilierul multi – funcțional poate fi ideal pentru o astfel de amenajare.

Mai mult decât atât, balconul închis îți oferă posibilitatea de a îl transforma într-o bucătărie ori o continuare a livingului, dacă structura apartamentului permite acest lucru.