Aceasta este o întrebare întâlnită destul de des în rândul persoanelor cărora, poate, ceva nu le mai place la locuința actuală, ori poate au nevoie de un spațiu mai mare decât cel existent deja.

Decizia nu este una ușoară, fiecare dintre cele două prezintă avantajele și dezavantajele sale. Le vom prezenta și noi aici, astfel contribuind, într-o măsură sau alta, la adoptarea unei decizii.

Avantajele schimbării locuinței:

 • Mutarea fizică a locației

Acesta este un avantaj foarte mare pentru persoanele care nu sunt chiar mulțumite de zona orașului în care locuiesc. Astfel, prin schimbarea locuinței, puteți căuta în zona / zonele care vă plac și considerați că sunt mai avantajoase.

 • Nu vei locui într-o casă în construcție

Dacă alegeți schimbarea locuinței în detrimentul renovării, nu veți fi nevoit să stați o perioadă într-o locuință care este în construcții și care presupune destul deranj și incomoditate.

 • Nu vei mai angaja firmă pentru proiectul tău

De asemenea, dacă considerați că schimbarea locuinței este cea mai bună soluție pentru dumneavoastră, veți scăpa de procesul căutării și angajării echipei de lucru perfectă pentru proiectul de renovare.

Dezavantajele schimbării locuinței:

 • Este posibil să părăsiți zona pe care o iubiți

Schimbarea locuinței poate fi un dezavantaj în situația în care sunteți foarte mulțumiți de zona în care se află actuala locație și nu găsiți să vă mutați în aceeași zonă .

 • Achiziționarea unei locuințe și procesul de mutare sunt stresante și consumă foarte mult timp

Căutarea unei noi locuințe și procesul propriu-zis de mutare sunt lucruri care consumă foarte multă energie și foarte mult timp, fiind, de cele mai multe ori, mult mai obositor decât renovarea unei locuințe.

 • Schimbarea locuinței este de cele mai multe ori mai scumpă

În cele mai multe cazuri, bugetul achiziționării unei noi locuințe îl depășește pe cel al renovării. În plus, se mai pot adăuga și costurile de transport / mutare.

Avantajele renovării:

 • Puteți planifica lucrările astfel încât rezultatul final să fie exact ceea ce v-ați dorit

Poate principalul avantaj al renovării este acesta. Atunci când vă propuneți să renovați locuința, aveți un plan exact și veți avea siguranța că totul va arăta așa cum vă doriți, lucru care nu se întâmplă atunci când căutați să achizionați o nouă casă / un nou apartament.

 • Nu trebuie să schimbați zona
 • Evitați costurile de mutare sau de vânzare a locuinței actuale

Dezavantajele renovării :

 • Veți locui într-o casă în construcție

Cu siguranță, proiectul de renovare va dura ceva timp, iar în această perioadă veți fi nevoit să locuți acolo, în plin șantier în lucru, ceea ce poate fi stresant și incomod.

 • Va trebui să angajați pe cineva care să se ocupe de lucrări

Lucrările nu se fac singure, ceea ce înseamnă că va trebui să căutați o echipă care să se ocupe de acest lucru, iar aici pot apărea destul de multe obstacole care nu vă vor oferi tocmai cea mai bună stare și care vă poate reduce entuziasmul.